Kipshoarma met couscoussalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met pitabroodjes en knoflooksaus

Reis met ons mee naar het Midden-Oosten met deze kipshoarma - perfect voor een vrijdag of gewoon een zomerse dag. Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

120 gram

Kipshoarma

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

5 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

IJsbergsla met peen en witte kool

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Oven
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

Kipshoarma bakken
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pitabroodjes 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

Snijden
3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pitabroodjes over de borden. • Laat iedereen zelf de pitabroodjes vullen met de kipshoarma, de radicchio & ijsbergsla en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.