Reis met ons mee naar het Midden-Oosten met deze kipshoarma - perfect voor een vrijdag of gewoon een zomerse dag. Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam omdat je hem met volkorencouscous maakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Knoflookteen
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
40 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
120 g
Kipshoarma
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
1 unit
Tomaat
½ unit
Komkommer
5 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
IJsbergsla met peen en witte kool
100 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.
• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pitabroodjes 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.
• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de pitabroodjes over de borden. • Laat iedereen zelf de pitabroodjes vullen met de kipshoarma, de radicchio & ijsbergsla en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.