Kipshoarma met couscoussalade
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met pitabroodjes en knoflooksaus

Reis met ons mee naar het Midden-Oosten met deze kipshoarma - perfect voor een vrijdag of gewoon een zomerse dag. Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Allergens:
Egg
Mustard
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Knoflookteen

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

40 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

120 g

Kipshoarma

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

1 unit

Tomaat

½ unit

Komkommer

5 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

IJsbergsla met peen en witte kool

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories909 kcal
Fat38 g
Saturated Fat6.1 g
Carbohydrate103 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein37 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stove
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

Kipshoarma bakken
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pitabroodjes 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

Snijden
3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pitabroodjes over de borden. • Laat iedereen zelf de pitabroodjes vullen met de kipshoarma, de radicchio & ijsbergsla en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.