Kipworstjes met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden Oosterse kruiden

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

60 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Gekruide kipworst

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2811 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de koriander grof.

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon 200 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.

Groenten aanbakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak 4 - 5 minuten afgedekt. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak nog 4 minuten afgedekt. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Kipworstjes bakken
4

Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de worstjes af en bak nog 3 - 4 minuten of tot de worstjes gaar zijn.

Sumak-labne mengen
5

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten met de gekruide olie uit de pan door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.