Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
60 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
2 stuk(s)
Gekruide kipworst
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
¼ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de koriander grof.
Breng per persoon 200 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak 4 - 5 minuten afgedekt. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak nog 4 minuten afgedekt. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.
Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de worstjes af en bak nog 3 - 4 minuten of tot de worstjes gaar zijn.
Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten met de gekruide olie uit de pan door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken.
Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.