Kipworstjes met parelcouscous
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden Oosterse kruiden

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Milk
Egg
Sulphites
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

25 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

60 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Aubergine

½ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ unit

Rode ui

1 unit

Rode puntpaprika

2 unit

Gekruide kipworst

½ unit

Knoflookteen

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2811 kJ
Calories672 kcal
Fat34 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate57 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de koriander grof.

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon 200 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.

Groenten aanbakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak 4 - 5 minuten afgedekt. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak nog 4 minuten afgedekt. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Kipworstjes bakken
4

Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de worstjes af en bak nog 3 - 4 minuten of tot de worstjes gaar zijn.

Sumak-labne mengen
5

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten met de gekruide olie uit de pan door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.