Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst

Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst

De zilveruitjes geven deze traditionele stamppot een verrassende twist

De rookworst is gemaakt van duurzaam varkensvlees. De rookworst is op traditionele wijze gerookt op snippers van beukenhout en is bij uitstek geschikt voor een stamppot. De boerenkool komt bij boer Tom uit Den Briel vandaan. Op ons blog kun je meer lezen over de herkomst van de boerenkool uit de box.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

125 gram

Boerenkool, gesneden

1 stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Zilveruitjes

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)791 kcal
Energie (kJ)3310 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Kook de boerenkool, aardappelen en de rookworst.
1

Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd klein. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, leg de boerenkool en rookworst bovenop de aardappelen en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein gedeelte van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Snijd of hak de knoflook fijn.

Bak de ui en knoflook.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui en knoflook 5 – 7 minuten.

Voeg de helft van de zilveruitjes toe.
4

Haal de rookworst uit de grote pan met deksel. Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en helft van de zilveruitjes door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de gebakken uienringen en overige zilveruitjes.
5

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Garneer met de gebakken uienringen, overige zilveruitjes en serveer met de rookworst.