De rookworst is gemaakt van duurzaam varkensvlees. De rookworst is op traditionele wijze gerookt op snippers van beukenhout en is bij uitstek geschikt voor een stamppot. De boerenkool komt bij boer Tom uit Den Briel vandaan. Op ons blog kun je meer lezen over de herkomst van de boerenkool uit de box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Kruimige aardappelen
125 g
Boerenkool, gesneden
1 unit
Varkensrookworst
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
40 g
Zilveruitjes
(Contains Sulphites)
½ tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd klein. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, leg de boerenkool en rookworst bovenop de aardappelen en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein gedeelte van het kookvocht.
Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Snijd of hak de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui en knoflook 5 – 7 minuten.
Haal de rookworst uit de grote pan met deksel. Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en helft van de zilveruitjes door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Garneer met de gebakken uienringen, overige zilveruitjes en serveer met de rookworst.