Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst
Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst

Klassieke boerenkoolstamppot met rookworst

De zilveruitjes geven deze traditionele stamppot een verrassende twist

De rookworst is gemaakt van duurzaam varkensvlees. De rookworst is op traditionele wijze gerookt op snippers van beukenhout en is bij uitstek geschikt voor een stamppot. De boerenkool komt bij boer Tom uit Den Briel vandaan. Op ons blog kun je meer lezen over de herkomst van de boerenkool uit de box.

Allergens:
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

125 g

Boerenkool, gesneden

1 unit

Varkensrookworst

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

40 g

Zilveruitjes

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Nutrition Values

/ per serving
Calories791 kcal
Energy (kJ)3310 kJ
Fat40 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Kook de boerenkool, aardappelen en de rookworst.
1

Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd klein. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, leg de boerenkool en rookworst bovenop de aardappelen en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een klein gedeelte van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Snijd of hak de knoflook fijn.

Bak de ui en knoflook.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui en knoflook 5 – 7 minuten.

Voeg de helft van de zilveruitjes toe.
4

Haal de rookworst uit de grote pan met deksel. Stamp de aardappelen en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en helft van de zilveruitjes door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de gebakken uienringen en overige zilveruitjes.
5

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Garneer met de gebakken uienringen, overige zilveruitjes en serveer met de rookworst.