topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-vissoep

Kokos-vissoep

met koolvis, sereh en groene groenten

Sereh wordt ook wel citroengras genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort en heeft de frisse geur en smaak van citroen. Het geeft deze maaltijdsoep dan ook een fris tintje. In deze soep zitten verder onder andere udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Broccoli

100 gram

Snijbonen

2 tl

Gemalen citroengras

150 ml

Kokosmelk

100 gram

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2326 kJ
Vetten9 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok met deksel

Instructies

Snijd de broccoli.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van 1 cm.

Voeg de bouillon, kokosmelk, broccoli en snijbonen toe.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper, knoflook en sereh 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, broccoli en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de koolvis toe.
3

Snijd ondertussen de koolvis in blokjes van 2 cm. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en koolvis toe aan de soep, breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.
4

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.