Sereh wordt ook wel citroengras genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort en heeft de frisse geur en smaak van citroen. Het geeft deze maaltijdsoep dan ook een fris tintje. In deze soep zitten verder onder andere udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
1 unit
Knoflookteen
150 g
Broccoli
100 g
Snijbonen
2 teaspoon
Gemalen citroengras
150 milliliters
Kokosmelk
100 g
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van 1 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper, knoflook en sereh 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, broccoli en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de koolvis in blokjes van 2 cm. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en koolvis toe aan de soep, breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.
Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.