Kokossoep met noedels, babymais en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoep met noedels, babymais en ei

Kokossoep met noedels, babymais en ei

Met Chinese kool en citroengras

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, ook wel sereh, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt. Het smaakt - de naam zegt het al - naar citroen en het zorgt voor een frisse noot in dit gerecht. De kokosmelk maakt de soep romig en vol van smaak.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Chinese kool

50 gram

Babymais

¼ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ tl

Gemalen citroengras

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd28.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes en de babymais in plakken. Pers het sap uit de limoen.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door.

Roerbakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool toe en roerbak nog 2 minuten (zie tip). Voeg vervolgens de babymais toe en roerbak samen nog 1 minuut.

Eieren koken
4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel de eieren.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie tip). Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.