Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, ook wel sereh, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt. Het smaakt - de naam zegt het al - naar citroen en het zorgt voor een frisse noot in dit gerecht. De kokosmelk maakt de soep romig en vol van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Chinese kool
50 g
Babymais
¼ unit
Limoen
150 milliliters
Kokosmelk
2 unit
Ei
(Contains Egg)
½ teaspoon
Gemalen citroengras
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes en de babymais in plakken. Pers het sap uit de limoen.
Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool toe en roerbak nog 2 minuten (zie tip). Voeg vervolgens de babymais toe en roerbak samen nog 1 minuut.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel de eieren.
Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie tip). Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.