Kokossoep met noedels, babymais en ei
Kokossoep met noedels, babymais en ei

Kokossoep met noedels, babymais en ei

Met Chinese kool en citroengras

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, ook wel sereh, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt. Het smaakt - de naam zegt het al - naar citroen en het zorgt voor een frisse noot in dit gerecht. De kokosmelk maakt de soep romig en vol van smaak.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

200 g

Chinese kool

50 g

Babymais

¼ unit

Limoen

150 milliliters

Kokosmelk

2 unit

Ei

(Contains Egg)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3372 kJ
Calories806 kcal
Fat44 g
Saturated Fat28.9 g
Carbohydrate76 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes en de babymais in plakken. Pers het sap uit de limoen.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door.

Roerbakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool toe en roerbak nog 2 minuten (zie tip). Voeg vervolgens de babymais toe en roerbak samen nog 1 minuut.

Eieren koken
4

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel de eieren.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe (zie tip). Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.