Je gaat vanavond een heerlijk Aziatisch visgerecht met sperziebonen en kokosrijst klaarmaken. Door de rijst met kokosmelk en gember te koken, krijgt het gerecht een romige smaak die goed samengaat met de groente en zachte vis!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Prei
1 cm
Verse gember
82 gram
Pandanrijst
75 ml
Kokosmelk
125 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen citroengras
1 tl
Gemalen korianderzaad
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1.5 el
Zonnebloemolie
snufje
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de sjalot en snijd de prei in ringen. Snijd de benodigde gember in de lengte doormidden zonder deze te schillen.
Voeg vervolgens de gember samen met de rijst en de helft van de kokosmelk toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Giet daarna als het nodig is af, verwijder de gember en laat de rijst zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei, sperziebonen, sereh, korianderzaad, vissaus en de kokosmelk toe aan de wok of hapjespan en bak 1 minuut op hoog vuur.
Leg vervolgens de koolvis op de groenten en stoof, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Keer de koolvis halverwege om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en koolvis.