Koolvis en groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst
Koolvis en groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst

Koolvis en groenten gestoofd in kokosmelk met pandanrijst

Je gaat vanavond een heerlijk Aziatisch visgerecht met sperziebonen en kokosrijst klaarmaken. Door de rijst met kokosmelk en gember te koken, krijgt het gerecht een romige smaak die goed samengaat met de groente en zachte vis!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Prei

1 cm

Verse gember

82 g

Pandanrijst

75 milliliters

Kokosmelk

125 g

Gebroken sperziebonen

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen citroengras

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Zonnebloemolie

pinch

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2885 kJ
Calories688 kcal
Fat23 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate85 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de groenten
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de sjalot en snijd de prei in ringen. Snijd de benodigde gember in de lengte doormidden zonder deze te schillen.

Voeg de gember samen met de rijst en de helft  van de kokosmelk toe
2

Voeg vervolgens de gember samen met de rijst en de helft van de kokosmelk toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Giet daarna als het nodig is af, verwijder de gember en laat de rijst zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei, sperziebonen, sereh, korianderzaad, vissaus en de kokosmelk toe aan de wok of hapjespan en bak 1 minuut op hoog vuur.

Leg vervolgens de koolvis op de groenten
4

Leg vervolgens de koolvis op de groenten en stoof, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Keer de koolvis halverwege om en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de groenten en koolvis
5

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en koolvis.