Je gaat vanavond een heerlijk Aziatisch visgerecht met sperziebonen en kokosrijst klaarmaken. Door de rijst met kokosmelk en gember te koken, krijgt het gerecht een romige smaak die goed samengaat met de groente en zachte vis!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
½ unit
Prei
1 cm
Verse gember
82 g
Pandanrijst
75 milliliters
Kokosmelk
125 g
Gebroken sperziebonen
(May be present Celery)
1 teaspoon
Gemalen citroengras
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
1.5 tablespoon
Zonnebloemolie
pinch
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de sjalot en snijd de prei in ringen. Snijd de benodigde gember in de lengte doormidden zonder deze te schillen.
Voeg vervolgens de gember samen met de rijst en de helft van de kokosmelk toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Giet daarna als het nodig is af, verwijder de gember en laat de rijst zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei, sperziebonen, sereh, korianderzaad, vissaus en de kokosmelk toe aan de wok of hapjespan en bak 1 minuut op hoog vuur.
Leg vervolgens de koolvis op de groenten en stoof, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Keer de koolvis halverwege om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groenten en koolvis.