Omdat jullie hebben aangegeven dat jullie de chutneys die zo nu en dan in onze box zitten zo lekker vinden, hebben we samen met onze leverancier een nieuwe soort gemaakt. Het resultaat is ananaschutney met een vleugje kerrie. Zelf een chutney maken? Op ons blog vind je een recept voor een mangochutney.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Chinese kool
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
40 gram
Ananaschutney
(Bevat Gluten, Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Tomaat
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananas-kerriechutney. Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan met Chinese kool. Voeg ook de tomaatblokjes en noedels toe en verhit nog 1 minuut.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de koolvis en overige ananas-kerriechutney.