Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool

Omdat jullie hebben aangegeven dat jullie de chutneys die zo nu en dan in onze box zitten zo lekker vinden, hebben we samen met onze leverancier een nieuwe soort gemaakt. Het resultaat is ananaschutney met een vleugje kerrie. Zelf een chutney maken? Op ons blog vind je een recept voor een mangochutney.

Allergens:
Gluten
Soy
Celery
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

200 g

Chinese kool

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

40 g

Ananaschutney

(Contains Gluten, Celery, Mustard)

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

1 unit

Tomaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories570 kcal
Energy (kJ)2385 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de Chinese kool fijn.
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananaschutney.
4

Maak in een kom een saus van de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de ananas-kerriechutney. Voeg de saus toe aan de wok of hapjespan met Chinese kool. Voeg ook de tomaatblokjes en noedels toe en verhit nog 1 minuut.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koolvis 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels en de schelvis over de borden. Serveer met de overige ananaschutney.
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met de koolvis en overige ananas-kerriechutney.