Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten

Koreaans gekruide kip met gegrilde groenten

met krieltjes en gembermayonaise

In de Koreaanse kruidenmix zit gedroogde paprika, gember, lente-ui en sojasaus - hiermee breng je de kip eenvoudig op smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Kippendijfilet

200 gram

Krieltjes

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.5 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl Koreaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de aubergine in plakken. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

Groenten grillen
2

Meng in de kom van de krieltjes de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon en peper en zout. Voeg de groenten na 15 minuten toe aan de bakplaat met krieltjes. Zet de bakplaat weer in de oven en bak nog 15 minuten. Meng in een kom de kippendij met per persoon 1/4 el olijfolie en 1 tl Koreaanse kruiden. Laat marineren in de koelkast.

Marineren
3

Meng de sojasaus in een kleine kom met per persoon: 1 tl sambal en 1 tl honing. Haal de bakplaat uit de oven, giet het mengsel over de groenten en meng goed. Zet weer terug in de oven voor 3 - 5 minuten of tot de groenten en krieltjes klaar zijn.

Kippendij bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendij 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 minuten, of totdat de kippendij gaar is.

Gembermayonaise maken
5

Schil de gember en rasp fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met gember naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de gegrilde groenten en krieltjes over de borden. Leg de kippendij erop en serveer met de gembermayonaise.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!