In de Koreaanse kruidenmix zit gedroogde paprika, gember, lente-ui en sojasaus - hiermee breng je de kip eenvoudig op smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
½ piece
Courgette
½ piece
Carrot
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
2 piece
Chicken thigh fillet
200 g
Baby potatoes
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
1 cm
Fresh ginger
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Sambal
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl Koreaanse kruiden, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de aubergine in plakken. Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Meng in de kom van de krieltjes de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon en peper en zout. Voeg de groenten na 15 minuten toe aan de bakplaat met krieltjes. Zet de bakplaat weer in de oven en bak nog 15 minuten. Meng in een kom de kippendij met per persoon 1/4 el olijfolie en 1 tl Koreaanse kruiden. Laat marineren in de koelkast.
Meng de sojasaus in een kleine kom met per persoon: 1 tl sambal en 1 tl honing. Haal de bakplaat uit de oven, giet het mengsel over de groenten en meng goed. Zet weer terug in de oven voor 3 - 5 minuten of tot de groenten en krieltjes klaar zijn.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendij 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 minuten, of totdat de kippendij gaar is.
Schil de gember en rasp fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met gember naar smaak.
Verdeel de gegrilde groenten en krieltjes over de borden. Leg de kippendij erop en serveer met de gembermayonaise.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!