Koreaanse wraps met biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Veggie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

80 gram

Vegetarische runderstukjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

3 stuk(s)

Bruine tortilla

150 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2747 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels6.3 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

.
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Tip: Tip 1: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder rode peper of serveer apart op tafel.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid sojasaus.

.
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker (zie TIP). Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Voor een lekkere twist kun je ook de helft van de groentemix door de zoetzure komkommer mengen.

.
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

.
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

.
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.