.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Red chili pepper
80 g
Vegetarian beef-style pieces
½ piece
[Persian] cucumber
2.5 g
Fresh coriander
¼ piece
Lime
3 piece
Wholewheat tortilla
150 g
Slaw mix
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
2 tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.
Tip: Tip 1: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder rode peper of serveer apart op tafel.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid sojasaus.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker (zie TIP). Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Tip: Voor een lekkere twist kun je ook de helft van de groentemix door de zoetzure komkommer mengen.
Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.