Koreaanse wraps met biefstukpuntjes
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

.

Tags:
Family
Calorie Smart
Veggie
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Red chili pepper

80 g

Vegetarian beef-style pieces

½ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh coriander

¼ piece

Lime

3 piece

Wholewheat tortilla

150 g

Slaw mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories657 kcal
Energy (kJ)2747 kJ
Fat19 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate78 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

.
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Tip: Tip 1: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder rode peper of serveer apart op tafel.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid sojasaus.

.
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker (zie TIP). Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Voor een lekkere twist kun je ook de helft van de groentemix door de zoetzure komkommer mengen.

.
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

.
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

.
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.