Koreaanse wraps met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse wraps met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Koreaanse wraps met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

met dubbele portie biefstukpuntjes

.

:
Familie
:
Gluten
Soja

25 minuten

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

30 ml

Sojasaus

()

220 gram

Biefstukpuntjes

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse koriander

()

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

()

100 gram

Wittekool en wortel

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kJ)3607 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels7 g
Eiwitten64 g
Zout6.7 g

Rasp
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hou je niet van pittig, gebruik dan de helft van de rode peper.

.
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 - 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de biefstukpuntjes minimaal 15 minuten.

.
3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker (zie TIP). Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

.
4

Snijd de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

.
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de gemarineerde biefstuk met marinade in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

.
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige biefstuk en komkommer ernaast.