Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

met basilicumcrème, champignons en spinazie

Het boerengehakt is gemaakt van 100% varkensvlees en subtiel op smaak gebracht met gember, kardemom en witte peper.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

125 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

0.12 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Varkensboerengehakt

100 gram

Spinazie

25 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)795 kcal
Energie (kJ)3328 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers5 g
Vezels6.3 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en eventuele grotere in achtsten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere krieltjes in vieren. Kook afgedekt in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Croutons maken
2

Snijd de ciabatta in kleine blokjes. Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ciabattablokjes met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 6 - 8 minuten óf tot de croutons mooi krokant zijn geworden. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de helft van de spinazie toe. Roer door tot deze is geslonken en haal van het vuur.

Tip: Houd je van rauwe rode ui? Voeg deze dan niet toe tijdens het bakken maar meng bij stap 5 met de rest van de ingrediënten.

Basilicumcrème toevoegen
4

Voeg de basilicumcrème toe aan de warme pan met gehakt en groenten en roer goed door.

Mengen
5

Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan met gehakt en roer door. Schep vervolgens 1 tl rodewijnazijn per persoon en de overige spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de croutons. Rasp de parmigiano reggiano erboven fijn.