Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

met basilicumcrème, champignons en spinazie

Het boerengehakt is gemaakt van 100% varkensvlees en subtiel op smaak gebracht met gember, kardemom en witte peper.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Red onion

125 g

Mushrooms

125 g

Baby potatoes

½ piece

White bread roll

0.12 sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Farmer's mincemeat

100 g

Spinach

25 milliliters

Basil crème

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories795 kcal
Energy (kJ)3328 kJ
Fat51 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate47 g
Sugar5 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en eventuele grotere in achtsten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere krieltjes in vieren. Kook afgedekt in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Croutons maken
2

Snijd de ciabatta in kleine blokjes. Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ciabattablokjes met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 6 - 8 minuten óf tot de croutons mooi krokant zijn geworden. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de helft van de spinazie toe. Roer door tot deze is geslonken en haal van het vuur.

Tip: Houd je van rauwe rode ui? Voeg deze dan niet toe tijdens het bakken maar meng bij stap 5 met de rest van de ingrediënten.

Basilicumcrème toevoegen
4

Voeg de basilicumcrème toe aan de warme pan met gehakt en groenten en roer goed door.

Mengen
5

Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan met gehakt en roer door. Schep vervolgens 1 tl rodewijnazijn per persoon en de overige spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de croutons. Rasp de parmigiano reggiano erboven fijn.