Steak met koolrabi-aardappelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met koolrabi-aardappelsalade

Steak met koolrabi-aardappelsalade

met bieslook, gebakken ui, rucola en veldsla

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2010 kJ
Energie (kcal)480 kcal
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten47.3 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels13.3 g
Eiwitten32.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Was de aardappelen en snijd in kleinere stukken.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
Snijden
2
  • Verwijder de bovenkant van de koolrabi, schil en snijd in dunne lucifer-reepjes.
  • Schil of was de wortel en rasp fijn. 
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de mosterd, de wittewijnazijn en 2/3 van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Steak bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, als de boter goed heet is, de ui met de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan. Breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Voeg de aardappelen, koolrabi, wortel en sla toe aan de saladekom.
  • Meng goed met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade op borden met de steak ernaast.
  • Bedek de steak met de ui en garneer met de overige bieslook.