Deze mandarijn zorgt in je kruidige couscous voor een frisse, zure tegenhanger. De runderworstjes zijn al met paprika gekruid, maar je brengt ze nog verder op smaak met ui, koolrabi, kaneel en komijn. De frisse salade maakt het gerecht af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Koolrabi
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Sinaasappel
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
1 tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen kaneel
2 stuk(s)
Runderworstjes met paprika kruiden
30 gram
Mesclun
30 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
¼ tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Pel de mandarijn en snijd in grove blokjes.
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in de pan met deksel en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworstjes 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak de ui, koolrabi, komijn en kaneel 2 minuten op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak, afgedekt 18 - 20 minuten op middelmatig vuur. Voeg de laatste 5 - 6 minuten de runderworstjes toe.
Meng ondertussen in een saladekom de mesclun slamelange, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de couscous en mandarijn toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous en runderworstjes over de borden. Serveer met de salade en garneer met de labne.