Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne
Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne

Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne

Deze mandarijn zorgt in je kruidige couscous voor een frisse, zure tegenhanger. De runderworstjes zijn al met paprika gekruid, maar je brengt ze nog verder op smaak met ui, koolrabi, kaneel en komijn. De frisse salade maakt het gerecht af.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Koolrabi

½ unit

Ui

1 unit

Sinaasappel

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Gemalen kaneel

2 unit

Runderworstjes met paprika kruiden

30 g

Mesclun

30 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Witte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories765 kcal
Energy (kJ)3201 kJ
Fat35 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein43 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Casserole with Lid
Wok with Lid
Bowl

Cooking Steps

1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Pel de mandarijn en snijd in grove blokjes.

2

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in de pan met deksel en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworstjes 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

4

Bak de ui, koolrabi, komijn en kaneel 2 minuten op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak, afgedekt 18 - 20 minuten op middelmatig vuur. Voeg de laatste 5 - 6 minuten de runderworstjes toe.

5

Meng ondertussen in een saladekom de mesclun slamelange, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de couscous en mandarijn toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de couscous en runderworstjes over de borden. Serveer met de salade en garneer met de labne.