Deze mandarijn zorgt in je kruidige couscous voor een frisse, zure tegenhanger. De runderworstjes zijn al met paprika gekruid, maar je brengt ze nog verder op smaak met ui, koolrabi, kaneel en komijn. De frisse salade maakt het gerecht af.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Koolrabi
½ unit
Ui
1 unit
Sinaasappel
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ teaspoon
Gemalen kaneel
2 unit
Runderworstjes met paprika kruiden
30 g
Mesclun
30 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Witte balsamicoazijn
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Pel de mandarijn en snijd in grove blokjes.
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in de pan met deksel en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworstjes 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak de ui, koolrabi, komijn en kaneel 2 minuten op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak, afgedekt 18 - 20 minuten op middelmatig vuur. Voeg de laatste 5 - 6 minuten de runderworstjes toe.
Meng ondertussen in een saladekom de mesclun slamelange, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de couscous en mandarijn toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous en runderworstjes over de borden. Serveer met de salade en garneer met de labne.