Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Met romige labne uit het Midden-Oosten

Van oorsprong is gyros gemaakt van varkensvlees. Maar wij vinden de variant gemaakt van kip nog lekkerder. In Griekenland eet je gyros uit een pitabroodje met tzatziki. Maar labne, een yoghurtdip uit het Midden-Oosten, smaakt ook goed bij deze kruidige gyros. Handig: door de voorgesneden groenten ben je sneller klaar.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Gemalen komijnzaad

110 gram

Kipgyros

stuk(s)

IJsbergsla

stuk(s)

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

stuk(s)

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snipper de ui.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden). Snipper de ui.

Bak de kipgyros.
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het komijnpoeder 1 minuut. Voeg de olijfolie en kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de ui toe en bestrooi met peper en zout.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de salade met de dressing.
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de ijsbergsla met de mix van rodekool en wortel en de dressing in een saladekom.

Verdeel de pitabroodjes over de borden.
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade.