Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Met romige labne uit het Midden-Oosten

Van oorsprong is gyros gemaakt van varkensvlees. Maar wij vinden de variant gemaakt van kip nog lekkerder. In Griekenland eet je gyros uit een pitabroodje met tzatziki. Maar labne, een yoghurtdip uit het Midden-Oosten, smaakt ook goed bij deze kruidige gyros. Handig: door de voorgesneden groenten ben je sneller klaar.

Allergens:
Milk
Egg
Sulphites
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

110 g

Kipgyros

unit

IJsbergsla

unit

Rodekool en wortel

(May be present Celery)

50 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

3 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories685 kcal
Energy (kJ)2866 kJ
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate67 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snipper de ui.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden). Snipper de ui.

Bak de kipgyros.
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het komijnpoeder 1 minuut. Voeg de olijfolie en kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de ui toe en bestrooi met peper en zout.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de salade met de dressing.
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de ijsbergsla met de mix van rodekool en wortel en de dressing in een saladekom.

Verdeel de pitabroodjes over de borden.
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade.