Van oorsprong is gyros gemaakt van varkensvlees. Maar wij vinden de variant gemaakt van kip nog lekkerder. In Griekenland eet je gyros uit een pitabroodje met tzatziki. Maar labne, een yoghurtdip uit het Midden-Oosten, smaakt ook goed bij deze kruidige gyros. Handig: door de voorgesneden groenten ben je sneller klaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
110 g
Kipgyros
unit
IJsbergsla
unit
Rodekool en wortel
(May be present Celery)
50 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
3 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
unit
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden). Snipper de ui.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het komijnpoeder 1 minuut. Voeg de olijfolie en kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de ui toe en bestrooi met peper en zout.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de ijsbergsla met de mix van rodekool en wortel en de dressing in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade.