Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Rode peper
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
85 gram
Pandanrijst
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
35 gram
Atjar
(Bevat Mosterd, Sulfiet)
½ el
Olijfolie
50 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen met koud water.
Kook ondertussen 250 ml water per persoon in andere een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur aan. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de tofu toe.
Breng ondertussen de pindakaas met de melk en de ketjap in een steelpan, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat in 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is (zie tip).
Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en tofu erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's. Serveer de atjar erbij.