Kruidige tofu met rijst, groenten en pindasaus
Kruidige tofu met rijst, groenten en pindasaus

Kruidige tofu met rijst, groenten en pindasaus

Met kokos, pinda's en atjar

Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!

Allergens:
Peanuts
Celery
Mustard
Soy
Wheat
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Sperziebonen

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode peper

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

85 g

Pandanrijst

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

90 g

Gekruide tofublokjes

(Contains Soy, Wheat, Celery)

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

10 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

35 g

Atjar

(Contains Mustard, Sulphites)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Melk

(Contains Milk)

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3887 kJ
Calories929 kcal
Fat44 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate93 g
Sugar18.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein35 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Saucepan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.

Sperziebonen
2

Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen met koud water.

Rijst koken
3

Kook ondertussen 250 ml water per persoon in andere een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur aan. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de tofu toe.

Pindasaus
5

Breng ondertussen de pindakaas met de melk en de ketjap in een steelpan, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat in 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is (zie tip).

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en tofu erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's. Serveer de atjar erbij.