Langzaam gegaarde kip met groentenstoof met okra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Langzaam gegaarde kip met groentenstoof met okra

met rijst

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

2 stuk(s)

Okra

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2309 kJ
Energie (kcal)552 kcal
Vetten15.5 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6.1 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de okra in stukjes van 1 - 2 cm. Meng de okra met 1/2 el olijfolie per persoon in een kom en breng op smaak met peper en zout. Leg vervolgens de okra op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor 15 - 17 minuten in de oven. Hou nog wat plaats op de ovenschotel voor de kipfilet in stap 3.

2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de de helft van de ui ringen en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe. Verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

3

Meng in een kom de yoghurt met de overige knoflook en met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl sambal en 1 tl sojasaus. Wentel de kipfilet in de yoghurt-soja sausje. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel hierover de saus. Bak de kipfilet 10 - 12 minuten in de oven met de okra, of tot de kip gaar is.

4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel om middelmatig vuur. Verhit de overige ui ringen 2 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Voeg de tomaten toe en laat 3 minuten meekoken. Voeg vervolgens de okra toe en laat het geheel nog 8 - 10 minuten koken met deksel op de pan.

5

Snijd ondertussen de verse koriander fijn.

6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten erbij met een kipfilet per persoon. Druppel de overige jus uit de ovenschaal over de kip. Garneer met de fijn gesnipperde koriander.