Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
1.5 tl
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ blik(ken)
Tomatenblokjes
½ pak(ken)
Passata
½ stuk(s)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
2 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in ronde, dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de aubergine en de courgette over een ovenrooster met bakpapier.
Meng in een kom 1 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Smeer de aubergine en courgette in met het oliemengsel. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, totdat de ovengroenten klaar zijn.
Scheur of snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukken.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Leg wat van de gegrilde groenten op het lasagneblad en bedek dan opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met de tomatensaus. Verdeel de buffelmozzarella over de lasagne en bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven.
Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt. Verdeel dan over de borden.