Lasagne met gegrilde groenten
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

½ unit

Courgette

1.5 teaspoon

Italiaanse kruiden

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ can

Tomatenblokjes

½ pack

Passata

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

125 g

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3897 kJ
Calories932 kcal
Fat41 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate101 g
Sugar23 g
Dietary Fiber11 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven rack lined with baking paper
Bowl
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in ronde, dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de aubergine en de courgette over een ovenrooster met bakpapier.

Groenten roosteren
2

Meng in een kom 1 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Smeer de aubergine en courgette in met het oliemengsel. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, totdat de ovengroenten klaar zijn.

Mozzarella scheuren
4

Scheur of snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukken.

Lasagne maken
5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Leg wat van de gegrilde groenten op het lasagneblad en bedek dan opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met de tomatensaus. Verdeel de buffelmozzarella over de lasagne en bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven.

Serveren
6

Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt. Verdeel dan over de borden.