Lasagne met gegrilde groenten en buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met gegrilde groenten en buffelmozzarella

Lasagne met gegrilde groenten en buffelmozzarella

met Italiaanse kruiden

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

200 gram

Passata

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse lasagnebladen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)565 kcal
Energie (kJ)2362 kJ
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten30.4 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten15.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Ovenrooster met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in ronde, dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de aubergine en de courgette over een ovenrooster met bakpapier.

2

Meng in een kom 11/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout (zie TIP). Smeer de aubergine en courgette in met het oliemengsel. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.

3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, zachtjes inkoken, totdat de ovengroenten klaar zijn.

4

Scheur of snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukken.

5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagnevel bovenop (zie TIP). Leg de gegrilde groenten bovenop het lasagnevel en bedek dan opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met de tomatensaus. Verdeel de buffelmozzarella over de lasagne en bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven.

Tip: Heb je lasagnebladen over? Snijd ze in stukjes of repen en kook mee in een soep.

6

Laat de lasagne 5 minuten staan voor je hem aansnijdt (zie TIP). Verdeel dan over de borden.

Tip: Op deze manier wordt je lasagne wat steviger.