Lasagne met gegrilde groenten en buffelmozzarella
Lasagne met gegrilde groenten en buffelmozzarella

Lasagne met gegrilde groenten en buffelmozzarella

met Italiaanse kruiden

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ pack

Chopped tomatoes with basil

200 g

Passata

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

125 g

Fresh lasagne sheets

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories565 kcal
Energy (kJ)2362 kJ
Fat40.5 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate30.4 g
Sugar22.5 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein15.5 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven rack lined with baking paper
Bowl
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in ronde, dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de aubergine en de courgette over een ovenrooster met bakpapier.

2

Meng in een kom 11/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout (zie TIP). Smeer de aubergine en courgette in met het oliemengsel. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.

3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, zachtjes inkoken, totdat de ovengroenten klaar zijn.

4

Scheur of snijd ondertussen de buffelmozzarella in kleine stukken.

5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagnevel bovenop (zie TIP). Leg de gegrilde groenten bovenop het lasagnevel en bedek dan opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met de tomatensaus. Verdeel de buffelmozzarella over de lasagne en bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven.

Tip: Heb je lasagnebladen over? Snijd ze in stukjes of repen en kook mee in een soep.

6

Laat de lasagne 5 minuten staan voor je hem aansnijdt (zie TIP). Verdeel dan over de borden.

Tip: Op deze manier wordt je lasagne wat steviger.