Noedelbowl met meergranenvisburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelbowl met meergranenvisburger

Noedelbowl met meergranenvisburger

met zoet-pittige chilisaus, pinda's en koriander

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Tarwe
Spelt
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2444 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Snijd de sla grof.
  • Snijd de koriander fijn.
Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak, zodra de roomboter goed heet is, de visburger 3 minuten per kant, of tot de korst goudbruin is.
  • Haal de visburger uit de pan en bewaar apart. 
Bakken
3
  • Voeg de noedels en zoete chilisaus toe aan dezelfde pan en bak 2 - 3 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Voeg de noedels toe aan een grote saladekom en voeg de wittewijnazijn en suiker toe. Meng goed.
  • Voeg de sla, koolmix, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en koriander toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de visburgers in reepjes. 
  • Verdeel de noedelsalade over diepe borden. Leg de visburger erop.
  • Bestrooi met de pinda's en serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.