Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas

In dit gerecht combineer je geroosterde, zoete bietjes met zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing. Dit is een klassieke combinatie voor de zonnige dagen. Laat de zon dus nog maar schijnen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

125 gram

Rode biet

1 tl

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

75 gram

Komkommer

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Honing

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2954 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout2.4 g

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen in een vergiet.

Oven
2

Snijd ondertussen de rode biet in plakken (ziet tip!). Verdeel de rode biet en rozemarijn in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bieten 15 minuten in de oven of totdat de bieten warm zijn en de kaas goudbruin. Verdeel halverwege de geitenkaas, de helft van de walnoten en 1 tl honing per persoon over de bieten.

Snijden
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de krulpeterselie fijn.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de ½ tl honing per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Meng de rijst met de komkommer, krulpeterselie, dressing en overige walnoten in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijstsalade en bieten met geitenkaas over de borden.