Libanees platbrood-wrap met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Libanees platbrood-wrap met kip

Met geroosterde bloemkool, Griekse yoghurt en munt

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Libanees platbrood

250 gram

Ovenaardappelparten

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Bloemkoolroosjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

0.51 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3255 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten49.5 g
waarvan suikers10 g
Vezels11.5 g
Eiwitten42.2 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Saladekom
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bloemkoolroosjes in een grote kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, peper en zout.
  • Verspreid de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de bloemkoolroosjes 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven.
2
  • Meng de aardappelparten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de aardappelparten 20 minuten mee in de oven.
  • Snijd de kip in blokjes en meng in een ovenschaal met de Midden-Oosterse kruiden en per persoon 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kip 18 - 20 minuten mee in de oven.
3
  • Meng de mix van wortel en kool in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn.
  • Meng de yoghurt in een kleine kom met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Leg het platbrood op aluminiumfolie en besmeer met de yoghurtsaus met kruiden.
  • Verdeel de wortel- en koolsla, bloemkoolroosjes en kip erover.
  • Vouw de onderkant van het platbrood over de vulling heen. Vouw vervolgens ook de 2 zijkanten van het platbrood naar binnen over de vulling heen.
  • Rol het geheel in de aluminiumfolie en serveer de aardappelparten ernaast (zie Tip).

Tip: Haal de aluminiumfolie geleidelijk van de wrap af tijdens het eten. Eet je liever met mes en vork? Laat de folie dan achterwegen.