Linguine met paddenstoelenroomsaus en vegan spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Linguine met paddenstoelenroomsaus en vegan spekjes

met rucola en geraspte pecorino

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Vegan spekreepjes

(Bevat Soja Kan bevatten Gluten)

20 gram

Rucola

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3441 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels9.4 g
Eiwitten33.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.

2

Verhit een grote hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en bak de spekjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. 

4

Voeg de linguine, de kookroom de helft van de spekjes toe aan de pan. Voeg 2 a 3 el kookvocht per persoon toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Meng goed door elkaar.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

5

Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Verdeel de rucola over diepe borden en leg hier de pasta met saus op. Garneer met de overige spekjes, krulpeterselie en pecorino en serveer.