.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zwarte balsamicoazijn
2.5 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de linguine. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van de basilicum en pers de citroen uit.
Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 3/4 el olijfolie per persoon en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en bak 12 - 15 minuten in de oven.
Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, de basilicum, 3/4 van de geraspte italiaanse kaas en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1 el kookvocht toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de linguine over de borden en schep de spinaziepesto erop. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige italiaanse kaas.