Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

.

Allergens:
Celery
Peanuts
Tree nuts
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

¼ unit

Citroen

75 g

Spinazie

(May be present Celery)

10 g

Cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

90 g

Linguine

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

2.5 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3615 kJ
Calories864 kcal
Fat48 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate78 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de linguine. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van de basilicum en pers de citroen uit.

.
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 3/4 el olijfolie per persoon en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en bak 12 - 15 minuten in de oven.

.
3

Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
4

Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

.
5

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, de basilicum, 3/4 van de geraspte italiaanse kaas en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1 el kookvocht toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de linguine over de borden en schep de spinaziepesto erop. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige italiaanse kaas.