Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Vanavond maak je er een lauwwarme salade mee. De rodebietencrème geeft het gerecht een prachtige kleur en de dille zorgt voor een lekker frisse smaak.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

¼ pak(ken)

Linzen, gekookt

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

½ el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Staafmixer

Instructies

Parelcouscous koken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.

Snijden
2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnoten grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof.

Rodebietencrème maken
3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Serveren
4

• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnoten, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.