Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Je voegt danablu toe aan deze salade, wat zorgt voor een krachtige smaak. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt werd. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes. Dat alles in combinatie met spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn maken van dit gerecht een echte smaakbom!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Rode biet

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ blik(ken)

Linzen

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)558 kcal
Energie (kJ)2335 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Kom

Instructies

Snijd de bieten in dunne plakken.
1

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bieten in dunne plakken.

Blus af met zwarte balsamicoazijn.
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

3

Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.

Voeg de danablu toe.
4

Hak de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.