Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten
Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Je voegt danablu toe aan deze salade, wat zorgt voor een krachtige smaak. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt werd. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes. Dat alles in combinatie met spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn maken van dit gerecht een echte smaakbom!

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

150 g

Rode biet

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

½ can

Linzen

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Danablu

(Contains Milk)

20 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories558 kcal
Energy (kJ)2335 kJ
Fat37 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate28 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Small Bowl
Bowl

Cooking Steps

Snijd de bieten in dunne plakken.
1

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bieten in dunne plakken.

Blus af met zwarte balsamicoazijn.
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

3

Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.

Voeg de danablu toe.
4

Hak de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.