Je voegt danablu toe aan deze salade, wat zorgt voor een krachtige smaak. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt werd. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes. Dat alles in combinatie met spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn maken van dit gerecht een echte smaakbom!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
150 g
Rode biet
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
½ can
Linzen
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
Danablu
(Contains Milk)
20 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bieten in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.
Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.
Hak de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.