Wiens guilty pleasure is het niet? Een ouderwetse hotdog! Je serveert hem met uienchutney, coleslaw en aardappels. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Groene peper
250 gram
Ovenaardappelparten
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
100 gram
Passata
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
1 stuk(s)
Hotdogbroodje
(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pikante uienchutney
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het steeltje van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de groene peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de groene peper in ringetjes. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 20 minuten in de oven, of tot de aardappelparten goudbruin zijn.
Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg, zodra het gehakt bruin kleurt, de passata, de helft van de groene peper en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 4 - 5 minuten sudderen.
Meng in een saladekom de mayonaise met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe en meng goed door.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Leg, zodra de worst en de chili klaar zijn, de hotdogbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Beleg de broodjes met de worst en verdeel de chili over de broodjes. Bestrooi de hotdogs met de geraspte kaas en bak het geheel nog 3 - 4 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de aardappelen en coleslaw over de borden. Leg de loaded hotdogs erbij en garneer met de uienchutney en de overige groene peper.