Loaded chili cheese dog
Loaded chili cheese dog

Loaded chili cheese dog

met geroosterde aardappelen en coleslaw

Wiens guilty pleasure is het niet? Een ouderwetse hotdog! Je serveert hem met uienchutney, coleslaw en aardappels. Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Rye
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Green chili pepper

250 g

Oven-ready potato wedges

1 piece

Pork sausage with Cheddar and red onion

(Contains Milk)

50 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

100 g

Passata

100 g

Rainbow slaw mix

1 piece

Hotdog bun

(Contains Rye, Soy, Wheat)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

20 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5598 kJ
Calories1338 kcal
Fat85.7 g
Saturated Fat27.2 g
Carbohydrate93.2 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein43.9 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het steeltje van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de groene peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de groene peper in ringetjes. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 20 minuten in de oven, of tot de aardappelparten goudbruin zijn. 

Worst bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om.

Chili maken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg, zodra het gehakt bruin kleurt, de passata, de helft van de groene peper en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 4 - 5 minuten sudderen.

Koolsla maken
4

Meng in een saladekom de mayonaise met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe en meng goed door.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Hotdogs beleggen
5

Leg, zodra de worst en de chili klaar zijn, de hotdogbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Beleg de broodjes met de worst en verdeel de chili over de broodjes. Bestrooi de hotdogs met de geraspte kaas en bak het geheel nog 3 - 4 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en coleslaw over de borden. Leg de loaded hotdogs erbij en garneer met de uienchutney en de overige groene peper.