Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gerijpte geitenkaas
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
1 stuk(s)
Bruin rozijnen-walnotenbroodje
40 gram
Serranoham
10 gram
Walnootstukjes
½ stuk(s)
Venkel
½ takje(s)
Verse rozemarijn
20 gram
Cranberrychutney
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el honing per persoon. Bestrooi met rozemarijn naar smaak. Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak alles 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en venkel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveer de salade in diepe borden. Garneer met de gekaramelliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes. Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade. Besmeer het broodje met de cranberrychutney en serveer ernaast.