Luxe geitenkaas salade
Luxe geitenkaas salade

Luxe geitenkaas salade

met venkel, gebakken peer, serranoham en walnoten

Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Matured goat's cheese

½ piece

Pear

½ piece

Red onion

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

1 piece

Wholewheat raisin-walnut roll

40 g

Serrano ham

10 g

Chopped walnuts

½ piece

Fennel

½ sprig

Fresh rosemary

20 g

Cranberry chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories976 kcal
Energy (kJ)4083 kJ
Fat52 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate82 g
Sugar41 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Geitenkaas bakken
2

Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el honing per persoon. Bestrooi met rozemarijn naar smaak. Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak alles 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Dressing maken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en venkel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
4

Serveer de salade in diepe borden. Garneer met de gekaramelliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes. Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade. Besmeer het broodje met de cranberrychutney en serveer ernaast.