Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Matured goat's cheese
½ piece
Pear
½ piece
Red onion
30 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
1 piece
Wholewheat raisin-walnut roll
40 g
Serrano ham
10 g
Chopped walnuts
½ piece
Fennel
½ sprig
Fresh rosemary
20 g
Cranberry chutney
½ tablespoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el honing per persoon. Bestrooi met rozemarijn naar smaak. Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak alles 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en venkel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveer de salade in diepe borden. Garneer met de gekaramelliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes. Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade. Besmeer het broodje met de cranberrychutney en serveer ernaast.