Steak met Thaise stijl groene curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met Thaise stijl groene curry

Steak met Thaise stijl groene curry

met rijst, aubergine en puntpaprika

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Vis
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3010 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.5 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes. Snijd de aubergine in dunne halve maantjes.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en gemberpuree 1 - 2 minuten.
  • Voeg de groene currykruiden, de puntpaprika en de aubergine toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk, de bouillon en 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) per persoon toe. Laat, afgedekt, sudderen tot serveren.
Steak bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Proef de curry en voeg eventueel naar smaak extra vissaus en/of zout toe (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakjes.
  • Schep een portie rijst in een kleine kom en druk zachtjes aan. Leg een bord ondersteboven op de kleine kom en draai vervolgens voorzichtig om. 
  • Serveer de curry ernaast en leg de steak erop.