Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Koolrabi
½ stuk(s)
Rode ui
40 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
1 bakje(s)
Aardbeienjam
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
Peper en zout
Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie TIP). Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog stoomt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden (zie TIP).
Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing (zie TIP). Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.