Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak. De combinatie met de zoute halloumi en zoete salade maakt dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Koolrabi
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Bulgur
15 ml
Aardbeiensaus
10 gram
Pompoenpitten
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
Extra vierge olijfolie
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de rode ui.
Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk? Daarnaast zit er in 1 koolrabi meer vitamine C dan de ADH en 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels
Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de rode ui dan mee met de koolrabi.
Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeiensaus en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit een grill- of koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.
Tip: 1. Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 75 gram halloumi. De rest kun je de volgende dag gebruiken voor op een broodje pesto-halloumi-tomaat.
Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.
Tip: Zorg dat de bulgur goed is afgekoeld vóór je hem mengt met de sla: als de bulgur nog te warm is, slinkt de veldsla.