Maaltijdsalade met bulgur en halloumi
Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

met koolrabi en aardbeiendressing

Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak. De combinatie met de zoute halloumi en zoete salade maakt dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Kohlrabi

½ piece

Red onion

40 g

Bulgur

15 milliliters

Strawberry sauce

10 g

Pumpkin seeds

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories776 kcal
Energy (kJ)3246 kJ
Fat41 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate50 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein38 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sieve
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Grill or Frying Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de rode ui.

Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk? Daarnaast zit er in 1 koolrabi meer vitamine C dan de ADH en 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels

Bulgur bereiden
2

Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

Koolrabi garen
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de rode ui dan mee met de koolrabi.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeiensaus en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Halloumi bakken
5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit een grill- of koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.

Tip: 1. Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 75 gram halloumi. De rest kun je de volgende dag gebruiken voor op een broodje pesto-halloumi-tomaat.

  1. Halloumi kun je het best vlak voor serveren bakken, anders wordt hij taai. Gebruik voor het bakken een pan met een goede aanbaklaag.

Serveren
6

Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.

Tip: Zorg dat de bulgur goed is afgekoeld vóór je hem mengt met de sla: als de bulgur nog te warm is, slinkt de veldsla.